Reizen naar Panama: Reisadvies

Reist u naar Panama? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Panama

Informatie over de lokale wetgeving in Panama.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.

 
Tabak

Het verkoop van de elektronische sigaret is niet toegestaan in Panama. Het gebruik ervan wordt getolereerd (onderworpen aan dezelfde beperkingen als tabak), maar houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om vloeistoffen en andere accessoires ter plaatse te kopen.
 

Drugs

Handel in, gebruik en bezit van zowel hard- als softdrugs zijn strikt verboden en worden bestraft met gevangenisstraffen - in zeer erbarmelijke omstandigheden - van acht tot twintig jaar. Het is ook aangewezen om te allen tijde uw bagage in het oog te houden om zo te vermijden dat iemand er verdovende middelen in kan plaatsen.
 

Seksualiteit

Ook al komt prostitutie van jongeren veel voor (de reiziger kan hiermee geconfronteerd worden), toch wordt dit zwaar bestraft door de autoriteiten.
 

Fotografie

In principe is het fotograferen van alle publieke plaatsen toegestaan, behalve de woning van de president van het land en het Hooggerechtshof. De indiaanse bevolking, in het bijzonder de Kuna-indianen, aanvaarden niet gefotografeerd te worden zonder betaling. Het is aangewezen toestemming te vragen voor het fotograferen van personen.