Reizen naar Papoea-Nieuw-Guinea: Reisadvies

Reist u naar Papoea-Nieuw-Guinea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Papoea-Nieuw-Guinea

Informatie over de algemene veiligheid in Papoea-Nieuw-Guinea.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Het wordt toeristen aangeraden om tijdens hun verblijf zeer waakzaam te blijven. In heel Papoea-Nieuw-Guinea kunnen er plots veiligheidsproblemen rijzen. Vooral in de steden Port Moresby, Mount Hagen en Lae zijn de problemen groot. Gewapende carjackings, aanvallen, overvallen, schietpartijen en ernstige zedendelicten (zoals verkrachtingen) komen er regelmatig voor. Blijf weg van samenscholingen. Wanneer men met de auto reist, is het aangeraden om steeds de deuren op slot te doen en de ramen dicht te houden. Als men ’s nachts wil rijden, doet men dit best in konvooi. Op het platteland is de onveiligheid (veel) minder groot.

Gekende risicovolle gebieden zijn het gebied rond het parlement in Waigani (Port Moresby), de weg tussen Lae en Lae Nadzab Airport, en de weg tussen Goroka en Kainantu. Criminelen gebruiken wegversperringen om de auto’s te doen stoppen. Vervolgens vallen zij de inzittenden aan en roven wat er te nemen valt. Als u van plan bent in deze gebieden te reizen, neem dan de nodige voorzorgsmaatregelen en overweeg een veiligheidsescorte.

Het is aangeraden om niet deel te nemen aan protesten en het lokale nieuws goed in oog te houden met betrekking tot politieke/sociale onrust.

Op het eiland Bougainville heerst een nog steeds niet opgelost separatistisch conflict. Als u het eiland wenst te bezoeken, moet u de Bougainville Provincial Administration verwittigen voor vertrek op het nummer +675 973 9798 en opnieuw wanneer u aankomt. Het berggebied in Centraal-Bougainville en het gebied rond de oude Panguna-mijn zijn zeker te vermijden. Buitenlanders die deze zone toch betraden - zonder toestemming van de overheid - zijn in sommige gevallen dagenlang verhoord en zagen hun paspoorten in beslag genomen bij het verlaten van het gebied.

Voor het vertrek is het nuttig zich hierover in te lichten bij de ambassade van Papoea-Nieuw-Guinea:

Tervurenlaan 430 in 1150 Sint-Pieters-Woluwe.
Tel: 02-779 08 26 / 07 65 / 06 09 - Fax: 02-772 70 88
E-mail: kundubrusselss@skynet.be