Reizen naar Papoea-Nieuw-Guinea: Reisadvies

Reist u naar Papoea-Nieuw-Guinea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Papoea-Nieuw-Guinea

Informatie over klimaat en rampen in Papoea-Nieuw-Guinea.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

Van november tot en met april kunnen tropische cyclonen zich voordoen die zorgen voor overstromingen en aardverschuivingen. Het is stellig aangeraden gedurende deze periode de berichtgeving in de media te volgen en zich goed te informeren over de situatie ter plaatse alvorens af te reizen.

 
Frequente natuurrampen

In Papoea-Nieuw-Guinea zijn verscheidene vulkanen actief. De beklimming van actieve vulkanen is zeer gevaarlijk vanwege regelmatige uitbarstingen. Sinds de uitbarsting van de Manam Island Volcano op 25 december 2010 wordt het afgeraden om deze vulkaan te beklimmen. De Tavurvur in East New Britain is ook nog steeds actief en verstoort regelmatig het luchtverkeer in de regio. Voor meer informatie kan u het Volcanological Observatory contacteren op het nummer +675 982 1699.

Papoea-Nieuw-Guinea ligt ook in een actieve zone voor aardbevingen en tsunami’s. Het noordelijke deel van het land is het meest kwetsbaar. Meer informatie over meteorologische fenomenen en natuurrampen kunt u vinden op volgende website:Tropical Storm Risk

Mocht er zich tijdens het verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan worden de reizigers verzocht de instructies op te volgen van de plaatselijke overheden en van de touroperator. Ook wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België over hun toestand inlichten en hen geruststellen. Ze kunnen zich wenden tot de ambassade in Canberra. Als de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen ze zich wenden tot het ereconsulaat in Port Moresby of de ambassade (of ereconsulaat) van een EU-lidstaat of de EU-delegatie.