Reizen naar Papoea-Nieuw-Guinea: Reisadvies

Reist u naar Papoea-Nieuw-Guinea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Papoea-Nieuw-Guinea

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Papoea-Nieuw-Guinea.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus ​


De grenzen van Papoea-Nieuw-Guinea zijn open voor volledig gevaccineerde reizigers met een geldig visum.

Er vindt momenteel wijd verspreide lokale transmissie plaats van COVID-19 in een aantal districten en provincies. De lokale gezondheidszorg kan het aantal COVID-19-patiënten moeilijk aan. Men moet rekening houden met een gebrek aan adequate medische faciliteiten voor de opvang van COVID-19-patiënten op afgelegen eilanden en in afgelegen gebieden.

Veiligheid

Er bestaan serieuze veiligheidsproblemen in Papoea-Nieuw-Guinea, in het bijzonder in de steden. Port Moresby is een van de gevaarlijkste plaatsen ter wereld. Het is daarom onontbeerlijk de reis goed voor te bereiden en opvang ter plaatse en transport op voorhand te regelen. Stap niet zomaar in een taxi aan de luchthaven, maar regel een ‘pick-up’ door uw hotel of gastgezin.

Wij raden u aan het onderdeel gezondheid en hygiëne van dit reisadvies goed te lezen, de website van de WHO te raadplegen en eventueel uw reisplannen op basis hiervan te herzien. Het is aangeraden de ambassade van België in Canberra te raadplegen of de ereconsul van België in Port Moresby in te lichten over uw reisplannen.

Websites: