Reizen naar Papoea-Nieuw-Guinea: Reisadvies

Reist u naar Papoea-Nieuw-Guinea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Papoea-Nieuw-Guinea

Informatie over vervoer in Papoea-Nieuw-Guinea.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

In Papoea-Nieuw-Guinea - dat bestaat uit een hoofddeel en verder heel veel eilanden - is het wegennet op vele plaatsen praktisch onbestaande en vaak in slechte staat als gevolg van slechte weersomstandigheden (regen, aardverschuivingen) en een gebrek aan onderhoud. Grote voorzichtigheid dient aan de dag te worden gelegd indien men reist met taxi’s of PMV’s ('public motor vehicles'), die vaak onbetrouwbaar zijn en soms ten prooi vallen aan misdadigers. Aangeraden wordt om transport te regelen via het hotel of een bekend autoverhuurbedrijf. Rijd in auto's altijd met de deuren op slot en met de ramen dicht.

Hou er rekening mee dat er in Papoea-Nieuw-Guinea aan de linkerkant wordt gereden.

Als men betrokken is bij een auto-ongeval of er getuige van is, is het aangeraden om zo snel mogelijk de hulp van de politie in te schakelen.

‘Police checks’ komen regelmatig voor in de buurt van Port Moresby (maar ook elders in het land). Het is van belang dat de registratie en de veiligheidsstickers van het voertuig in orde zijn, om moeilijkheden te vermijden bij deze wegblokkeringen. Lokale chauffeurs betalen vaak smeergeld. Het is best zich hier niet mee te moeien. Buitenlanders worden op de meeste plaatsen doorgelaten; toch komt het soms voor dat er ‘drinkgeld’ gevraagd wordt.

 

Veiligheid / info luchtvaart

De nationale luchtvaartmaatschappij "Air Niugini" legt vluchten in tussen Port Moresby en de buitenwereld. Buiten een aantal binnenlandse vluchten, heeft "Airlines PNG" ook vluchten naar Australië. Het laatste decennia zijn er een aantal ongevallen gebeurd in de luchtvaart in PNG. De recentste dateert van 13 oktober 2011, waarbij 28 mensen het leven lieten. Het kan dan ook van belang zijn de zwarte lijst van de Europese Commissie te raadplegen.

Vertragingen en annuleringen van zowel internationale als binnenlandse vluchten komen regelmatig voor. Wees erop voorbereid dat u een lange periode in de luchthaven zou kunnen doorbrengen.