Reizen naar Paraguay: Reisadvies

Reist u naar Paraguay? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Paraguay

Informatie over vervoer in Paraguay.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Bij het rondreizen dient men rekening te houden met de beperkte infrastructuur en de slechte staat van de wegen in het land. Extra voorzichtigheid is geboden in geval van regen en bij het reizen 's nachts. Dit laatste is overigens ten zeerste af te raden (dieren op de weg en onvoldoende of onbestaande verlichting van tegenliggers). Georganiseerde wegenhulp is in Paraguay onbestaande. In bepaalde regio’s zijn tankstations heel ver van elkaar gelegen.

Let ook bijzonder goed op voor fietsers en motorrijders. Zij rijden vaak roekeloos en eisen hoge schadevergoedingen bij ongevallen, ongeacht of u schuld treft aan het ongeval of niet. Bij dodelijke ongevallen kunnen de gevolgen zeer ernstig zijn, zelfs als u niet verantwoordelijk was voor het ongeval. De strafwet is dan vaak van toepassing en een verlengde aanhouding behoort tot de mogelijkheden.


Veiligheid / info luchtvaart

De luchtvaart stelt geen problemen. Toch is het raadzaam een kijkje te nemen op de website van de Europese Commissie om de betrouwbaarheid van de luchtvaartmaatschappijen na te gaan.


Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

De spoorwegen zijn niet meer in gebruik. De bussen zijn doorgaans in zeer slechte staat.