Reizen naar Peru: Reisadvies

Reist u naar Peru? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Peru

Informatie over de lokale wetgeving in Peru.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.

De reizigers worden verzocht de tradities en lokale gewoontes te respecteren.


Drugs

De wetsovertredingen in verband met verdovende middelen gaan gepaard met zware gevangenisstraffen en met een hechtenis in erbarmelijke omstandigheden. Het is dus belangrijk om zich niet te mengen in zaken die te maken hebben met verdovende middelen. Het is dus ook aangewezen om steeds uw bagage in het oog te houden, goed te sluiten en dus te zorgen dat niemand er ongemerkt verdovende middelen in kan schuiven. Neem ook geen pakjes van onbekenden mee.

Coca is een traditionele plant die geteeld wordt in Peru en die, afgezien van als grondstof voor de productie van drugs, gebruikt wordt voor medische doeleinden (meer bepaald als een thee die aanbevolen wordt tegen hoogteziekte en een tekort aan zuurstof). Ook al is de verkoop en het bezit van cocabladeren en afgeleiden hiervan (behalve drugs) wettelijk in Peru, geldt dit niet zo buiten dit land. Om problemen te vermijden wanneer u Peru verlaat, is het dus aan te raden om geen cocabladeren of afgeleiden in zijn bagage mee te nemen, zelfs al gaat het over onschuldige producten in zeer geringe hoeveelheid.


Seksualiteit

Seksuele contacten met minderjarigen worden beschouwd als een zeer ernstig strafbaar feit, dat een strikt vervolgingsbeleid met zware straffen als gevolg heeft.

Homoseksualiteit is niet strafbaar in Peru maar over het algemeen heeft de maatschappij hier nog een zeer conservatieve houding tegenover.


Fotografie

Het fotograferen van militaire plaatsen is verboden. In het algemeen is het verboden foto's te nemen binnen de musea.


Zeden en gewoonten

Omgang met de lokale bevolking: in het algemeen, verlopen de contacten met de lokale bevolking gemakkelijk en goed, de Peruanen zijn gastvrij en hartelijk.


Varia

Het is verboden voorwerpen te kopen en te exporteren, die behoren tot het Peruaans cultureel erfgoed. Beschermde dieren- en plantensoorten mogen evenming uitgevoerd worden. Voor meer inlichtingen over de export van niet-beschermde culturele goederen, gelieve u te richten tot Peruaanse Ministerie van Cultuur. Over de vereisten voor de export van dieren, planten of voedingswaren kunt u meer informatie vinden op www.senasa.gob.pe