Reizen naar Peru: Reisadvies

Reist u naar Peru? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Peru

Praktische info over reizen in Peru.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

De beste manier om zich te informeren is via iPeru dat instaat voor informatie en eerstelijnsassistentie aan toeristen:
+51 1 574 8000 
iperu@promperu.gob.pe


Documenten, valuta, communicatie

Alle informatie over reisdocumenten vindt u op onze website.

Wij herinneren u eraan dat uw Belgisch paspoort minstens 6 maanden geldig moet zijn op uw dag van aankomst. De Peruaanse migratiediensten plaatsen geen stempel meer in het paspoort na aankomst op een internationale luchthaven. Reizigers kunnen hun inkomst- en vertrekdata controleren rechtstreeks op de website van de migratiediensten (TAM-Virtual, Tarjeta Andina de Migración Virtual).  


Rijbewijs

Het is noodzakelijk om in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs.


Betalingsmethoden

De munteenheid van Peru is de "Nuevo Sol". Het is aangeraden om US dollars (of euro) (in contanten of reischeques) mee te brengen die u in de lokale valuta terplaatse kan veranderen als dat nodig is. Het is ook mogelijk om opnames te maken (in US $ of S /.) bij veel geldautomaten met VISA, Eurocard / Mastercard, American Express, Diners, Belgische bankkaart met Maestro-logo.

Voor opnames met Maestro moet in de meeste gevallen eerst u aan uw bank in België vragen om uw kaart te deblokkeren. Neem contact op met uw bank of commissionair om de wisselkoers te bepalen.

In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische bank- of creditcard , is het belangrijk om de kaarten onmiddellijk te blokkeren.


Reisverzekering

U wordt verzocht om te controleren of de condities van uw zorgverzekering de risico's voor uw bestemming en hoe om te reizen voldoende dekt. Wees ervan bewust dat deze verzekering vervalt na een periode van 3 maanden. Reisverzekering met volledige dekking op maat is onvermijdelijk (rechtsbijstand, medische zorg en repatriëring).


Gsm en communicatiefaciliteiten

Gebruik van uw gsm-triband mogelijk. De twee grootste bedrijven in de markt bieden internationale roaming-systeem aan. Bij de luchthaven zijn er vertegenwoordigers van lokale bedrijven die gsm's verhuren die u kan tot het einde van uw verblijf gebruiken.


Huisdieren

Raadpleeg de website van de Senasa voor alle nodige informatie.


Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassade en consulaten van België, in dit geval de ambassade van België in Lima of de Belgische ereconsulaten in Arequipa of Cuzco.

Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de terzake bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Bipatride Belgo-Peruviaans dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen aan hen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.