Reizen naar Portugal: Reisadvies

Reist u naar Portugal? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Portugal

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Portugal.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

 

Reizen van België naar Portugal 

Sinds 1 juli 2022 heeft de Portugese regering alle COVID-19-beperkingen om het land binnen te komen opgeheven. Er bestaan geen restricties meer om te reizen van België naar Portugal, met inbegrip van de eilanden Madeira en de Azoren. Alle voorwaarden om Portugal binnen te komen vindt u terug op de volgende website: Página inicial - Covid 19 estamos ON.

 


Beperkende maatregelen in Portugal 

Op de website Visit Portugal vindt u alle informatie over de maatregelen die van kracht zijn op Portugees grondgebied (in het Engels, Frans of Portugees).


Uit de laatste gegevens van de Directie-Generaal voor Gezondheid (DGS) blijkt een toename van het aantal gevallen na de Wereldjongerendagen. De situatie is voorlopig onder controle.en men zal voorlopig geen extra preventieve maatregelen nemen.

Sinds april 2023 heeft de regering aangekondigd dat er een einde komt aan de verplichting om maskers te dragen in ziekenhuizen en bejaardentehuizen. Deze eenheden mogen echter zelf beslissen of ze de verplichting al dan niet handhaven.