Reizen naar Roemenië: Reisadvies

Reist u naar Roemenië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Roemenië

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Roemenië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Naar Roemenië reizen

Sinds 9 maart is het EU digitale covid-certificaat niet langer vereist aan grensposten en wordt er geen quarantaine meer opgelegd aan mensen die naar Roemenië reizen zonder een EU digitaal covid-certificaat. Sinds 12 maart hoeft ook geen inreisformulier (PLF) meer te worden ingevuld.


Algemeen geldende maatregelen in Roemenië

Sinds 9 maart 2022 is de staat van alarm in Roemenië niet meer van kracht.

De volgende voorzorgsmaatregelen worden echter nog steeds sterk aanbevolen:

  • Regelmatig wassen of desinfecteren van de handen en het vermijden van drukke plaatsen;
  • Het dragen van een mondkapje is niet langer verplicht, maar sterk aanbevolen (buiten, op drukke openbare plaatsen en zowel binnen als in het openbaar vervoer, vooral voor risicocategorieën);
  • Zich laten testen bij klachten; het isoleren van besmette mensen wordt aanbevolen, ook als het niet langer door de autoriteiten wordt gecontroleerd.

Het EU digitale covid-certificaat is niet langer vereist (openbare instellingen, winkelcentra, cafés en restaurants, concertzalen).

Beperkingen met betrekking tot de openingsuren van restaurants/cafés/winkels worden opgeheven, evenals de beperking van de toegang volgens de capaciteit van deze plaatsen.