Reizen naar Rwanda: Reisadvies

Reist u naar Rwanda? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Rwanda

Informatie over de lokale wetgeving in Rwanda
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.

Belgen die naar Rwanda komen voor een langere periode om te wonen en/of te werken, wordt aangeraden om alle nodige administratieve stappen te zetten bij de Rwandese autoriteiten wat betreft hun verblijf en hun activiteiten, en dit in overleg met hun (lokale) werkgever of organisatie. Dit geldt ook voor vrijwilligerswerk en stages. Personen die voor een korte periode naar Rwanda komen binnen het kader van een stage en/of een vrijwilligersproject worden daarom ook aangeraden om zich grondig en tijdig te informeren (o.a. via hun gastorganisatie) over de administratieve voorwaarden en regelgeving met betrekking tot hun verblijf in Rwanda.

Drugs

Het gebruik van verdovende middelen wordt bestraft met opsluiting, gaande van 3 maand tot 5 jaar. De invoer, productie of handel van verdovende middelen, met 6 maand tot 10 jaar opsluiting.

Seksualiteit

Er staan aanzienlijke gevangenisstraffen op aanranding op de eerbaarheid, openbare schennis van de goede zeden, de verspreiding van pornografisch materiaal, aanzetting tot prostitutie, overspel en seksuele betrekkingen met minderjarigen (-18 jaar). Homoseksualiteit wordt strafrechtelijk niet vervolgd, maar is maatschappelijk niet volledig aanvaard.

Fotografie en drones

Neem geen foto's van militaire installaties en kampen, van de internationale luchthaven van Kigali of van bepaalde zones in de omgeving van de presidentiële residentie (Kiyovu).

Voor de import van drones moet op voorhand een specifieke toestemming worden gevraagd aan de Rwanda Civil Aviation Authority.

Varia

De invoer en het gebruik van plastic zakken is verboden. Plastic zakken worden op de luchthaven in beslag genomen.