Reizen naar Rwanda: Reisadvies

Reist u naar Rwanda? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Rwanda

Informatie over vervoer in Rwanda
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

In 2006 vond een administratieve reorganisatie plaats. Provincies, districten, sectoren en steden kregen een nieuwe naam. Het gebruik van nieuwe namen is niet systematisch, verwarring is dus mogelijk.

Veiligheid/info wegen

Het wegennet van Kigali en voornamelijk de hoofdwegen in de andere provincies zijn in goede staat. De afgelopen jaren werden er ook veel secondaire wegen geasfalteerd alsook wegen in de verschillende buurten van Kigali. Het gebruik van een terreinwagen vergemakkelijkt het reizen buiten de stad.

Over het algemeen is rijden in Rwanda gemakkelijk. Google Maps of ook Waze werken. Wel raden we aan extra voorzichtig te zijn met moto’s, fietsers, bussen en vrachtwagens die de verkeersregels niet altijd respecteren.

Brandstofvoorzieningen zijn voorhanden in de stedelijke centra.

Vermijd het gebruik van taximoto’s, zeker voor lange afstanden doorheen de stad.

Vermijd waar mogelijk verplaatsingen na zonsondergang buiten Kigali, vanwege een verminderde zichtbaarheid op de wegen.

Veiligheid/info luchtvaart

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die de internationale luchthaven van Kigali aandoen. Brussels Airlines en Rwandair vliegen rechtstreeks tussen Brussel en Kigali.

Veiligheid/info treinverkeer en busverkeer

Er is geen spoorwegennet in Kigali.

Verbindingen met (mini)bussen tussen de belangrijkste stedelijke centra zijn talrijk en regelmatig. Omwille van dodelijke accidenten met bussen in de afgelopen jaren heeft de Rwandese regering meer ingezet op snelheidsbeperking op de hoofdwegen. Het nemen van minibussen voor lange afstanden kan risicovol zijn.