Reizen naar Saoedi-Arabië: Reisadvies

Reist u naar Saoedi-Arabië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Saoedi-Arabië

Informatie over klimaat en rampen in Saoedi-Arabië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Natuurrampen

Het land ligt noch in een aardbeving- noch moessonzone. Het kent geen natuurrampen, maar er is een kans op overstromingen bij hevige regenval.

 

Meteorologische problemen

Heet woestijnklimaat, zeer droog, kan in de winter en 's nachts soms koud zijn.(warme kleren zijn niet overbodig). Zandstormen komen voor in de tussenseizoenen. Riyad (gelegen in het centrum van het land) kent een heel droog klimaat, in tegenstelling tot de kuststreek (Rode Zee, Perzische Golf), waar de hoge vochtigheidsgraad de warmte moeilijker te dragen maakt. Regen is beperkt tot de maanden december tot april.

Mocht er zich tijdens hun verblijf in Saoedi-Arabië een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen desgevallend geruststellen. Als de communicatie met het buitenland onmogelijk is, is het aangeraden zich te wenden tot de ambassade in Riyad of het ereconsulaat in Jeddah.