Reizen naar Saoedi-Arabië: Reisadvies

Reist u naar Saoedi-Arabië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Saoedi-Arabië

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Saoedi-Arabië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheidsniveau

Verwijzend naar recente aanvallen, waarvan de laatste op 27 februari 2021 in Riyadh en in het zuiden plaatsvond, op civiele en militaire doelwitten/personen alsook luchthavens in het land, en ook gezien de regionale situatie (conflict in Jemen, instabiliteit in Irak), raden wij al onze landgenoten die zich in Saoedi-Arabië bevinden of zich naar Saoedi-Arabië willen begeven, aan om een verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen. Het wordt sterk aangeraden om grote bijeenkomsten te vermijden en om voorzichtig te zijn bij verplaatsingen, vooral in bepaalde gevoelige streken zoals de grensstreek met Irak, deze met Jemen of bepaalde delen van het oosten van het land rond Hafr Al-Batin en Khafji. Volg ook de lokale en regionale situatie blijvend op.

Door de situatie in Jemen raden wij ten stelligste elke verplaatsing in het zuiden van Saoedi-Arabië af, met inbegrip van de provincies Abha en Jizan. Lees ook Algemene veiligheid in Saoedi-Arabië.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Voor reizigers die het land binnenkomen vereist Saoedi-Arabië geen PCR- of antigeentest meer bij aankomst op Saoedisch grondgebied. Het is echter nog steeds aan te raden om vooraf contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij om er zeker van te zijn dat deze geen aanvullende voorwaarden oplegt. Opgelet: elke reiziger moet in het bezit zijn van een reisverzekering die ook COVID-19 dekt.

Sinds juni 2022 is het niet langer vereist om een bewijs van immuniteit (Tawakkalna-app of vaccinatiecertificaat) voor te leggen voor toegang tot openbare ruimtes, openbaar vervoer of werkplekken in Saoedi-Arabië. Er zijn echter uitzonderingen: gezondheidsinstellingen en heilige plaatsen, met name de Grote Moskee van Mekka.

Voor meer informatie over het virus, de ziekte en preventiemaatregelen verwijzen wij u naar de volgende websites: