Reizen naar Saoedi-Arabië: Reisadvies

Reist u naar Saoedi-Arabië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update in Saoedi-Arabië

Laatste updates en informatie in Saoedi-Arabië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheidsniveau

Verwijzend naar recente aanvallen, waarvan de laatste op 27 februari 2021 in Riyadh en in het zuiden plaatsvond, op civiele en militaire doelwitten/personen alsook luchthavens in het land, en ook gezien de regionale situatie (conflict in Jemen, instabiliteit in Irak), raden wij al onze landgenoten die zich in Saoedi-Arabië bevinden of zich naar Saoedi-Arabië willen begeven, aan om een verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen. Het wordt sterk aangeraden om grote bijeenkomsten te vermijden en om voorzichtig te zijn bij verplaatsingen, vooral in bepaalde gevoelige streken zoals de grensstreek met Irak, deze met Jemen of bepaalde delen van het oosten van het land rond Hafr Al-Batin en Khafji. Volg ook de lokale en regionale situatie blijvend op.

Door de situatie in Jemen raden wij ten stelligste elke verplaatsing in het zuiden van Saoedi-Arabië af, met inbegrip van de provincies Abha en Jizan. Lees ook Algemene veiligheid in Saoedi-Arabië.