Reizen naar Servië: Reisadvies

Reist u naar Servië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Servië

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Servië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


De Servische regering heeft alle restrictieve beperkingen opgeheven inzake COVID-19, voor wat betreft de toegang tot het grondgebied.

  • Dragen van een mondmasker wordt aanbevolen in alle overdekte ruimtes
  • Dragen van mondmasker blijft verplicht in gezondheidsinstellingen
  • Een Belgische ID-kaart of een Belgisch paspoort volstaan voor binnenkomst in Servië.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken beschikt over een (Engelstalige) site waarop de laatste info te vinden is over de voorwaarden voor toegang tot het territorium. Belgen met tijdelijke of permanente verblijfsvergunning in Servië kunnen er terecht voor de specifieke voorwaarden die op hen van toepassing zijn bij terugkeer naar Servië na verblijf in het buitenland.

Er zijn speciale telefoonnummers per regio in Servië voorzien waarnaar kan gebeld worden met vragen. Buitenlandse reizigers kunnen ook de website van het Ministerie van Volksgezondheid raadplegen voor de laatste stand van zaken.

De FOD Volksgezondheid in België heeft een site gewijd aan het coronavirus online geplaatst.