Reizen naar Sierra Leone: Reisadvies

Reist u naar Sierra Leone? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Sierra Leone

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Sierra Leone.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Risico op demonstraties

Onlangs hebben er in de hoofdstad gewelddadige demonstraties plaatsgevonden. Nu de verkiezingen van juni 2023 naderen, wordt u geadviseerd waakzaam te zijn en mensenmassa's te vermijden.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


In reactie op de epidemie van het coronavirus (COVID-19) en het opduiken van nieuwe varianten, hebben de autoriteiten van Sierra Leone beperkende maatregelen genomen, waaronder het tonen van een vaccinatiebewijs en het dragen van maskers op sommige openbare plaatsen.  

De luchthaven is open en er zijn internationale vluchten. Reizigers die naar Sierra Leone wensen te reizen, moeten zich registreren op de volgende website: https://travel.gov.slPassagiers met een bewijs van volledige vaccinatie hoeven niet langer een negatieve PCR-test te laten zien en worden bij aankomst niet getest. Passagiers die niet in orde zijn met de vaccinatie worden bij aankomst getest, tegen voorafgaande betaling op https://www.travel.gov.sl/

Passagiers die Sierra Leone verlaten, moeten zich melden op https://www.travel.gov.sl/ en betalen voor een PCR-test die binnen 48 uur voor vertrek wordt uitgevoerd. Deze eis geldt ongeacht de vaccinatiestatus van de reiziger.

Voor reizigers is het van essentieel belang op de hoogte te blijven van de gezondheidssituatie alsook van de maatregelen van de overheid en de luchtvaartmaatschappijen. 

De FOD Volksgezondheid in België heeft een site gewijd aan het coronavirus online gezet.