Reizen naar Sierra Leone: Reisadvies

Reist u naar Sierra Leone? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Sierra Leone

Informatie over vervoer in Sierra Leone
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

De wegeninfrastructuur is rudimentair maar verbetert stilaan. Vooral in het regenseizoen zijn verre verplaatsingen moeilijk. Taxi's en andere gemeenschappelijke vervoermiddelen zijn meestal niet verzekerd. Het wordt aangeraden om een 4x4-voertuig te gebruiken, bij voorkeur met chauffeur.

Er bestaan verscheidene mogelijkheden om zich van de internationale luchthaven Lungi naar het centrum van Freetown te begeven (beiden worden van elkaar gescheiden door de brede monding van de rivier Sierra Leone) met een (dure, onzekere en gevaarlijke) helikopterverbinding, met een (bij slecht weer riskante) speedboat of hovercraft en ten slotte met de taxi die er vier à vijf uur kan over doen.

Het wordt aangeraden om enkel de boten te vertrouwen die worden verhuurd door de luchtvaartmaatschappij die u naar Sierra Leone heeft vervoerd.

Controle van identiteitsdocumenten en boordpapieren van voertuigen door de politiediensten komen niet zo vaak voor maar gebeuren grondig.

Bij een ongeval is het sterk aangewezen om u tot de dichtstbijzijnde politiepost te wenden.

 

Veiligheid / info luchtvaart

Brussels Airlines vliegt op Freetown vanuit Brussel. Enkele regionale maatschappijen voeren vluchten uit van en naar West-Afrikaanse bestemmingen. Raadpleeg de zwarte lijst van de Europese Commissie met maatschappijen die niet binnen de EU mogen opereren, vooraleer gebruik te maken van regionale luchtvaartmaatschappijen.

 

Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Treinverkeer is onbestaande in Sierra Leone. Georganiseerd openbaar vervoer is zo goed als onbestaande. Om evidente veiligheidsredenen wordt de reiziger gevraagd waakzaam te zijn als hij een taxi of poda-poda (minibus) neemt. Deze minibussen zijn haast altijd zwaar overladen en in het algemeen in zeer slechte staat en niet verzekerd.