Reizen naar Singapore: Reisadvies

Reist u naar Singapore? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Singapore

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Singapore.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Dengue

Een verhoogde waakzaamheid dient te worden geboden voor de verspreiding van dengue, verspreid door muggenbeten. Er zijn dit jaar reeds meer dan 14000 gevallen vastgesteld, wat historisch hoog is. Voor meer informatie: https://www.moh.gov.sg/diseases-updates/dengue/

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 

Inreisvoorwaarden

Vanaf 13 februari 2023 worden alle COVID-19 inreisvoorwaarden bij aankomst in Singapore afgeschaft. Reizigers dienen enkel nog een digitale SG Arrival Card in te vullen voor vertrek.

Transit via Singapore

Indien u een reis onderneemt met transit in Singapore, dient u te beschikken over één ticket dat de begin- en eindbestemming vermeldt, met bijbehorende bagagetags. Indien u aparte tickets heeft geboekt (bijvoorbeeld een low-cost maatschappij vanuit Singapore naar uw eindbestemming), zult u door immigratie moeten en alle voorwaarden voor toegang tot het Singaporese grondgebied moeten vervullen. In geval van twijfel over de eindbestemming, zal de Singaporese immigratie onherroepelijk de toegang tot het grondgebied weigeren en zult u teruggestuurd worden naar uw beginbestemming.