Reizen naar Singapore: Reisadvies

Reist u naar Singapore? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Singapore

Informatie over vervoer in Singapore
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

In Singapore rijdt men links. Het wegennet is zeer uitgebreid en goed onderhouden. Het verkeer verloopt er ordelijk en het verkeersreglement wordt er relatief goed gerespecteerd. Tijdens de spitsuren is het verkeer zeer druk. De afstand van de luchthaven tot het stadscentrum en de afstand van de Maleisische grens tot het stadscentrum bedraagt ongeveer 30 kilometer, hetzij 40 minuten met de auto. Een metrolijn verbindt de luchthaven met het stadscentrum. Het openbaar vervoer (metro, bus) en taxi's zijn betrouwbaar en overvloedig aanwezig.

Taxi's zijn een relatief goedkoop verplaatsingsmiddel. Alle taxi's zijn verplicht uitgerust met een meter. Er is een vaste startprijs per rit maar er worden bijkomende kosten aangerekend naargelang het uur van de dag. Veel taxi's zijn uitgerust met betaalautomaten voor kredietkaarten.

 

Veiligheid / info luchtvaart

De Changi-luchthaven is veilig en modern. Er zijn drie gewone terminals en één voor budget carriers. Het is belangrijk bij vertrek en aankomst het nummer van de terminal te kennen, ook omdat Singapore Airlines 2 verschillende terminals gebruikt. Singapore Airlines (SIA) behoort eveneens tot de veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

 

Veiligheid / info scheepvaart

De Indonesische eilanden van Batam en Bintan alsook enkele kustoorden in Maleisië kunnen bereikt worden per ferry vanuit twee Singaporese aanlegplaatsen, Tanah Merah Ferry Terminal en Harbour Front Terminal. De verbindingen zijn frequent en veilig.

De straat van Malacca is de drukste zeeweg ter wereld. De Singaporese zeevaartpolitie controleert deze zeeweg in samenwerking met de Maleisische en de Indonesische collega's, om veilige doorvaart van het scheepsverkeer te garanderen. Gevallen van piraterij doen zich voor, zij het veel minder de laatste jaren. Zeilers worden aangeraden waakzaam te zijn en in geval van moeilijkheden onmiddellijk met de zeevaartpolitie contact op te nemen.

 

Veiligheid / info openbaar vervoer

Er bestaat een zeer uitgebreid netwerk dat alle gedeelten van het eiland verbindt.

Talrijke busmaatschappijen van goede kwaliteit verbinden Singapore met de belangrijke steden in Maleisië. Een spoorweglijn verbindt Singapore met Kuala Lumpur en Bangkok. Deze lijn wordt uitgebaat door een Maleisische maatschappij. De trein is verouderd en traag, maar veilig.

Het metronetwerk, dat nog verder uitgebreid wordt, is veilig en bestaat uit vijf lijnen en dekt een groot deel van het eiland. De tarieven verschillen al naargelang de afstand. Biljetten kunnen aangekocht worden via automaten. De rit kan ook betaald worden via kredietkaart. Toeristen kunnen in principe geen abonnementen bekomen voor de periode van verblijf in het land. De luchthaven is verbonden met een metrolijn.

Voor meer informatie kan u terecht op www.smrt.com.sg.