Reizen naar Slovakije: Reisadvies

Reist u naar Slovakije? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Slovakije

Informatie over klimaat en rampen in Slovakije
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Meteorologische problemen

Slovakije ligt in Centraal-Europa. In het noorden en het midden van Slovakije zijn er heuvels en bergen (Karpatengebied). In het zuiden en het oosten is er laagland dat voornamelijk als landbouwgebied wordt gebruikt.

Een verblijf in de bergen brengen meer risico’s mee. Gelieve daarom de veiligheidsvoorschriften van de lokale autoriteiten steeds aandachtig te volgen en over de nodige uitrusting te beschikken in zowel de zomer als de winter. Het risico op ongelukken bij het skiën verhoogt  systematisch als buiten de officiële pistes geskied wordt.

Het klimaat is continentaal: sneeuw en vriesweer in de winter (tot -15°, maar de jongste winters waren bijzonder mild) en warm tot heet in de zomer (tot +40°).

 

Natuurrampen

In de Slovaakse wintersportgebieden bestaat het risico van lawines. Hou u aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten. Als de communicatie met het thuisland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de dichtstbijzijnde ambassade of consulaat van België.