Reizen naar Slovakije: Reisadvies

Reist u naar Slovakije? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Slovakije

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Slovakije.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Reizen van België naar Slovakije

Sinds 6 april 2022 heeft de Slovaakse regering alle COVID-19-beperkingen om het land binnen te komen opgeheven. Er bestaan geen restricties meer om te reizen van België naar Slovakije. Alle voorwaarden om Slovakije binnen te komen vindt u terug op de volgende website: Coronavirus (COVID-19) in the Slovak Republic - Koronavírus a Slovensko (gov.sk)

Gevolgen van de oorlog in Oekraïne

De oorlogssituatie in Oekraïne, dat aan Slovakije grenst, heeft geen gevolgen voor reizigers naar Slovakije. De oorlogssituatie in Oekraïne heeft enkel een duidelijke weerslag op het oversteken van de oostgrens van het land. Deze oostgrens staat onder bijzondere logistieke druk en veiligheidsdruk. Personen die naar de grens willen reizen worden aangeraden om de richtlijnen van de plaatselijke autoriteiten op te volgen.