Soedan

Reist u naar of woont u in Soedan? In deze rubriek vindt u alle consulaire informatie en onze reisadviezen.

Veiligheid

Alle reizen naar Soedan worden afgeraden. Er zijn gewapende confrontaties tussen het leger en de RSF doorheen het land, met name in en rond de hoofdstad Khartoem. De evolutie van de situatie is uiterst onzeker. De Internationale luchthaven van Khartoem is gesloten, net als de toegangswegen tot de hoofdstad. Bent u in Soedan? Blijf binnen en ga niet de straat op. Blijf uzelf informeren.

De veiligheidssituatie in Soedan blijft na de militaire machtsovername van oktober 2021 onvoorspelbaar en kan snel evolueren. In een context van grote politieke en sociale spanningen, maar ook van een acute economische crisis, vinden regelmatig demonstraties plaats in het hele land. Deze en de reactie van de veiligheidsdiensten kunnen gewelddadig zijn. Blijf uit de buurt van grote groepen mensen en demonstraties. Volg de instructies op van de lokale autoriteiten en volg het lokale nieuws.

Wees voorzichtig en blijf alert. Meer informatie vindt u onder “Algemene veiligheid”.

Verblijft u in Soedan? Registreer u dan bij de Belgische Ambassade te Caïro of via Travellers Online en bij de Nederlandse Ambassade in Khartoem. Zo wordt u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.