Reizen naar Soedan: Reisadvies

Reist u naar Soedan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Soedan

Informatie over vervoer in Soedan
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Alle buitenlandse reizigers die meer dan 25 kilometer buiten de hoofdstad Khartoem reizen, moeten een reisvergunning (travel permit) aanvragen bij het Ministerie van Humanitaire Zaken in Khartoem. Reizigers zonder deze vergunning kunnen door de Sudanese autoriteiten worden aangehouden. Deze verplichting geldt voor alle reisdoelen. Gelieve de Soedanese ambassade hierover te raadplegen want de nationale wetgeving omtrent de gebieden waarvoor een vervoerstoelating noodzakelijk is, verandert regelmatig.

Veiligheid /info wegen

Rijd in geen geval na zonsondergang. De slechte kwaliteit van de meestal niet verharde wegen maakt het landverkeer tijdrovend. Het is raadzaam voorzichtig te rijden, meer bepaald in de nabijheid van zware vrachtwagens en bij het doorkruisen van een dorp. Het geniet ook de voorkeur te reizen met een terreinwagen. In het zuiden van het land kunnen vele wegen tijdens het regenseizoen (mei - november) onder water staan waardoor ze onberijdbaar worden.

Er is niet altijd en overal in het land voldoende brandstof, benzine en diesel beschikbaar. Zorg dat u voldoende brandstof heeft voordat u op pad gaat.

Veiligheid / info luchtvaart

De belangrijkste internationale luchthaven is Khartoum International Airport. Andere internationale luchthavens zijn deze van Port Sudan en Al-Fashir. De internationale luchthavens worden occasioneel gesloten bij politieke spanningen en van maart tot mei, in geval van zandstorm. Soedanese luchtvaartmaatschappijen zijn niet internationaal gecertificeerd.

Veiligheid / info scheepvaart

Er wordt soms melding gemaakt van piraterij in de territoriale wateren.

 

Veiligheid / openbaar vervoer

Khartoem heeft een uitgebreid bussennetwerk maar er is een schrijnend tekort aan brandstof. De voertuigen zijn echter in slechte staat, maar er zijn ook duurdere minibussen. Daarnaast kunt u zich in - weinig luxueuze - taxi's verplaatsen. Het treinverkeer, traag (40 km/u) en met minimaal comfort, verbindt Khartoem - Port Sudan - Wadi-Halfa (grens met Egypte) - Al-Obayid (Noord-Kordofan) en Nyala.