Reizen naar Somalië: Reisadvies

Reist u naar Somalië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Somalië

Informatie over klimaat en rampen in Somalië
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Meteorologische problemen

Het klimaat in Somalië is erg warm en droog. De temperaturen zijn dan ook vaak extreem hoog. De gemiddelde maximumtemperatuur tijdens de warmste maanden bedraagt 45°C. Het regenseizoen vindt plaats van mei tot en met oktober in het zuidwesten van Somalië en van december tot en met februari in het noordoosten. Tijdens deze regenseizoenen kunnen er overstromingen plaatsvinden. Er zijn ook korte perioden van regen in andere delen van het land. Blijf aldus op de hoogte van de regionale weersvoorspellingen.

Door frequente periodes van droogte, alsook overstromingen, hebben veel regio’s in Somalië regelmatig te maken met een voedseltekort en worden mensen gedwongen om te verhuizen. Dit leidt tot de toename van ziektes en een verhoogd risico op criminaliteit. 

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en geruststellen. Als de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de dichtstbijzijnde ambassade van België (Nairobi).