Reizen naar Somalië: Reisadvies

Reist u naar Somalië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update

Laatste updates en informatie over in Somalië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

De veiligheidssituatie in het hele land is slecht en onvoorspelbaar. Er vinden regelmatig aanslagen en gewapende conflicten plaats met burgerslachtoffers tot gevolg. Meer informatie vindt u in de rubriek Veiligheid in Somalië.

Somaliërs met een verblijfsvergunning in België en Belgo-Somaliërs dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om hen consulaire bijstand te verlenen wanneer zij zich in Somalië. Zij dienen vooraf na te gaan dat zij een geldig reisdocument hebben om terug te keren naar België (een Somalisch paspoort wordt niet erkend!). Jongeren dienen bovendien rekening te houden met een risico op gedwongen opname in “heropvoedingskampen”, een huwelijk of vrouwelijke genitale verminking (VGV/FGM) op vraag van hun familie zonder hun toestemming.

Als u toch naar Somalië reist, ondanks het negatieve reisadvies, raden wij u aan uw reis te registreren via Travellers Online.

COVID-19:

Gevaccineerde reizigers: Reizigers zijn vrijgesteld van PCR-tests voor binnenkomst als zij volledig gevaccineerd zijn en een uitgeprinte versie van hun vaccinatiecertificaat kunnen voorleggen.

Ongevaccineerde reizigers: Voor degenen die niet gevaccineerd zijn, is een negatieve PCR-test binnen 72 uur voor vertrek of een negatieve antigeentest binnen 24 uur vereist.

Wij raden u aan om voor uw vertrek contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij om hun afreisvoorwaarden naar Somalië, evenals de voorwaarden om het grondgebied te betreden - die steeds kunnen veranderen - na te gaan. Het is mogelijk dat u wordt gevraagd een mondmasker te dragen in openbare plaatsen, neem er dus steeds een mee.