Reizen naar Suriname: Reisadvies

Reist u naar Suriname? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Suriname

Informatie over vervoer in Suriname
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Het wegennet is matig in Suriname maar goed in en rond de hoofdstad. In het binnenland vindt men bijna uitsluitend zandpaden die praktisch onbegaanbaar zijn in het regenseizoen. Wegenverlichting is zeer beperkt, vermijd dus het 's nachts rijden. Men rijdt links in Suriname.

Reizen naar het binnenland kan met een gids, standaard waakzaamheid is geboden.

 

Veiligheid / info luchtvaart

Op Suriname vliegen o.m. Surinam Airways, KLM, Meta, Caribbean Airlines, en enkele kleinere maatschappijen. Sommige privébedrijven nemen niet altijd de veiligheidsnormen voor de luchtvaart in acht. Het bedrijf “Blue Wing Airlines” staat op de zwarte lijst van de Europese Unie en dient vermeden te worden. Plan dus zeer zorgvuldig uw vliegreizen in het land.

Nadere informatie over veiligheid in het luchtverkeer kan worden gevonden op:
http://ec.europa.eu/transport/air-ban/list_nl.htm(externe link) en http://www.airsafe.com.

 

Veiligheid / info scheepvaart

Aanvallen op vissersboten werden gemeld langs de kust van Suriname alsmede enkele gevallen van piraterij langs de grens met Guyana. Voorzichtigheid is daarom geboden.

 

Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

De minibussen van de Particuliere Lijnbus Organisatie laten toe om alle wijken van de hoofdstad te bereiken en een deel van het binnenland (zoals Lelydorp, Albina en Nickerie) voor een vast bedrag. Standaard waakzaamheid geboden.

Dagelijks vertrekken vanuit Paramaribo bussen naar het binnenland, de zgn. “jumbo’s”, met haltes te Brownsberg, Pokigron en Atjoni. Standaard waakzaamheid is geboden.

Reizen binnen en buiten Paramaribo is het snelst met taxi’s. Telefoongidsen vermelden de telefoonnummers van taxibedrijven en er zijn vaste standplaatsen.

Tot slot kan men terecht bij de autoverhuurbedrijven.