Reizen naar Tanzania: Reisadvies

Reist u naar Tanzania? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Tanzania

Informatie over klimaat en rampen in Tanzania.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Er is een geologische activiteit in de Rift Valley die midden door het land loopt en langs de grote meren (Kivumeer en Tanganyikameer) en waar af en toe een aardbeving valt te signaleren. De laatste aardbeving noteerde 6.0 op de schaal van Richter. De overheden blijven de toestand volgen maar hebben vooralsnog geen verbod op trek- en klimtochten in de regio uitgevaardigd. Voorzichtigheid is toch geboden.

Regenstormen en overstromingen kunnen voorkomen. De frequentie ervan is beperkt. In het regenseizoen kampt Dar es Salaam vaak met plaatselijke overstromingen, die het verkeer kunnen lamleggen. De lokale overheid staat gewoonlijk machteloos tegenover deze natuurfenomenen. Reizigers kunnen zich dus in dat soort omstandigheden aan weinig steun verwachten en worden aangeraden zich in te dekken met een zo ruim mogelijke reisverzekering.

Het klimaat is tropisch met temperaturen van 27 tot 37 graden en in het regenseizoen zeer vochtig. Er zijn twee regenseizoenen: één in het najaar, van begin oktober tot einde november, en één in het voorjaar, van begin maart tot einde mei. Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België over hun toestand inlichten en hen geruststellen. Als de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de ambassade van België (noodnummer +255 754 782 156).