Reizen naar Thailand: Reisadvies

Reist u naar Thailand? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Thailand

Informatie over klimaat en rampen in Thailand.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Meteorologische problemen

Moessonregens (mei tot oktober) kunnen zwaar onweer en plaatselijke overstromingen veroorzaken. Modderstromen veroorzaken soms dodelijke slachtoffers. Reizigers wordt aangeraden zich te informeren over de weersituatie in Thailand en de staat van de wegen van de regio's die ze doorkruisen of die ze van plan zijn te bezoeken, om te vermijden dat ze in overstroomde gebieden terechtkomen. Het is raadzaam om de situatie op te volgen via officiële sites van de Thai Meteorological Department (officiële updates en waarschuwingen) of van de Mekong River Commission (informatie over het Mekong-niveau).

Sommige personen hebben te lijden onder het typische warme en vochtige klimaat van de tropen. Zonnebrand, verhitting of uitputting door uitdroging kunnen een vakantie bederven en het is raadzaam om zich te beschermen tegen de zon en de hitte en zich regelmatig te hydrateren.

Natuurrampen

De tsunami van 2004 gold als een eenmalige ramp. Tegenwoordig staat er op de getroffen stranden een waarschuwingssysteem.

De regio wordt af en toe getroffen door aardbevingen.

Indien een ramp of onvoorziene gebeurtenis zich voordoet, wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten. Indien men een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Als de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de Belgische ambassade in Bangkok (+66-2-1081800 of noodnummer +66-81-8339987 - https://thailand.diplomatie.belgium.be/nl).