Reizen naar Thailand: Reisadvies

Reist u naar Thailand? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Thailand

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Thailand.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

 

Reizen naar Thailand

Vanaf 1 oktober 2022 gelden er geen COVID-maatregelen meer voor reizigers. Een vaccinatiecertificaat of negatieve test is niet langer verplicht. Een medische verzekering is ook niet langer verplicht, maar blijft aangeraden.

Van 1 oktober 2022 tot 31 maart 2023 wordt het visumvrije verblijf voor Belgische toeristen verlengd van 30 naar 45 dagen.

Voor verdere informatie, gelieve de website van de ambassade van Thailand in Brussel te raadplegen.

Luchtvaartmaatschappijen kunnen steeds bijkomende voorwaarden opleggen, gebonden aan het transitland. Hiervoor dient contact te worden opgenomen met de maatschappij zelf.


In Thailand

De verspreidingsgraad van het coronavirus in Thailand is nog steeds vrij hoog. Het dragen van een mondmasker is niet langer verplicht, maar blijft sterk aangeraden. Elke provincie hanteert eigen maatregelen om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Volg de instructies van de lokale overheden.

Om op de hoogte te blijven van de evolutie wordt aangeraden: