Reizen naar Togo: Reisadvies

Reist u naar Togo? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Togo

Informatie over de lokale wetgeving in Togo.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u onderworpen aan de wetten van het gastland.

 
Drugs

Het gebruik, het bezit, het vervoer, de herverkoop, de handel en de aanzet tot verkoop van verdovende middelen worden vervolgd, cannabis incluis. De wet voorziet straffen gaande tot 20 jaar gevangenis.

Er bestaat geen specifieke wetgeving voor alcohol. Het is ten sterkste aangeraden zich te hoeden voor illegale producten.


Fotografie

Vooraleer foto’s te nemen, is het ten sterkste aangeraden voorafgaand toelating te vragen aan personen die in beeld zouden komen. Het is verboden om foto's te nemen van luchthavens en militaire installaties.

 

Seksualiteit

Homoseksuele relaties worden volgens de Togolese wet als illegaal beschouwd en worden bestraft met drie jaar gevangenis en een zware boete. Publiekelijk vertoon van affectie door koppels van hetzelfde geslacht kan agressieve reacties uitlokken van voorbijgangers.

 

Gewoonten en gebruiken

Draag bedekkende kleding en respecteer de plaatselijke gewoonten en gebruiken.

 

Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV)

Togo kent een zeer lage prevalentie op vlak van vrouwelijke genitale verminking (VGV). VGV is een praktijk die (zware) fysieke en psychologische complicaties veroorzaakt bij meisjes en vrouwen.

VGV zijn verboden in België. Elke persoon die een genitale verminking op een minderjarige uitvoert, vergemakkelijkt faciliteert of bevordert promoot, ook wanneer de verminking buiten de landsgrenzen wordt uitgevoerd werd, loopt het risico vervolgd te worden wanneer hij/zij zich op het Belgisch grondgebied bevindt.

 

Varia

Togo kent een zekere productie en verkoop van namaakgoederen (merkkledij, handtassen, e.d.). In de meeste EU-landen is ook het kopen van deze producten strafbaar. Reizigers die thuiskomen na een verblijf buiten de Europese Unie kunnen gecontroleerd worden. Er wordt beslag gelegd op namaakproducten en de reiziger kan een fikse boete, gaande van 50 tot 20.000 euro, krijgen.