Reizen naar Togo: Reisadvies

Reist u naar Togo? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Togo

Informatie over vervoer in Togo.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Het verkeer maakt veel slachtoffers, blijf steeds alert.

De staat van het wegennet is heel variabel maar laat toe zich in het hele land te verplaatsen. Het is desalniettemin sterk afgeraden om 's nachts te rijden buiten stedelijke centra. Veel voertuigen rijden zonder lichten en met defecte remmen, en de verkeersregels worden niet altijd nageleefd. Bij een verkeersongeval met lichamelijk letsel tot gevolg, volg dan de instructies van de politie en informeer onmiddellijk de diplomatieke post of het ereconsulaat. Als u zich bedreigd voelt door omstaanders, blijf dan in uw voertuig of verlaat het gebied en meld dat u naar de dichtstbijzijnde politiepost gaat.

Het is verplicht om altijd identiteitsdocumenten bij zich te hebben, een rijbewijs als men een auto bestuurt en ervoor te zorgen dat de documenten van het voertuig in orde zijn (inschrijving, technische controle, verzekering).

In Lomé wordt aanbevolen om taxi-auto’s (“Gozem”) te gebruiken en motortaxi's (“zem” of “zemidjans”) te vermijden. Draag een helm als u toch op een motor plaats neem (als bestuurder of passagier).

De medische capaciteit om ernstige blessures te behandelen is niet gegarandeerd in Togo.

 

Veiligheid: luchtverkeer

Raadpleeg de volgende site van de Europese Unie om te zien of lokale/regionale luchtvaartmaatschappijen vermeld worden op de zwarte lijst.

 

Veiligheid: scheepvaart

Er worden nu minder gevallen van piraterij gemeld voor de kusten van West-Afrika. Het gebied blijft echter gevoelig en er worden nog steeds maritieme patrouilles ingezet om de veiligheid van de scheepvaart te garanderen.

 

Veiligheid: trein- en busvervoer

Er rijden verschillende privébusmaatschappijen tussen de belangrijkste steden van het land.

 

Het is ook mogelijk om andere vormen van collectief vervoer te gebruiken, zoals minibussen of taxi's (ten onrechte "taxis brousse" genoemd). Er is geen treinvervoer in Togo.