Reizen naar Trinidad en Tobago: Reisadvies

Reist u naar Trinidad en Tobago? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Trinidad en Tobago

Informatie over klimaat en rampen in Trinidad en Tobago.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

De regio van de Caraïben kan uitzonderlijk getroffen worden door aardbevingen, die in sommige gevallen gevolgd kunnen worden door een tsunami.

Reizigers worden eraan herinnerd dat in het gehele Caribische gebied van eind mei tot eind november het jaarlijkse orkaanseizoen optreedt, met potentieel ernstige gevolgen.

Als er zich een orkaan ontwikkelt tijdens uw verblijf, volg dan aandachtig de plaatselijke media, de instructies van de overheid, evenals de veiligheidsadviezen van uw touroperator of de hoteldirectie.

National Hurricane Center


Frequente natuurrampen

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen geruststellen. Als de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot (in deze volgorde):

  • de ambassade van België bevoegd voor Trinidad en Tobago in Kingston (Jamaica): per e-mail (kingston@diplobel.fed.be) of per telefoon (+1) 876 754 79 03) of, ENKEL in noodgevallen, via het 24u/24u noodnummer: (+1 )876  382 7850.
  • het ereconsulaat van België in Port of Spain: per e-mail (pjwilliams@ljw.co.tt) of per telefoon (+186 86 74 15 00 EN/OF +186 86 74 16 77) of, ENKEL in noodgevallen, via het 24u/24u noodnummer: +186 83 51 56 26. Het adres van het ereconsulaat is: Lower Sixth Avenue, Barataria, Trinidad, PO Box 339, Port of Spain.
  • in laatste instantie, bij de vertegenwoordiging van een andere lidstaat van de Europese Unie.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via Travellers Online.