Reizen naar Trinidad en Tobago: Reisadvies

Reist u naar Trinidad en Tobago? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Trinidad en Tobago

Praktische info over reizen in Trinidad en Tobago.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Alle noodzakelijke reisdocumenten

 
Rijbewijs

Een Belgisch-Europees rijbewijs volstaat voor het huren van een wagen.

 
Betaalmiddelen

In de meeste hotels, etablissementen en winkels worden Europese bankkaarten (zowel krediet- als debetkaarten) courant aanvaard als betaalmiddel. MasterCard, Maestro en Visa worden couranter aanvaard dan AmericanExpress.

De vele geldautomaten in steden maar ook in het binnenland laten u toe om met uw Europese bankkaarten baar geld af te halen. Het overbrengen van baar geld via Western Union is ook mogelijk.

Ingeval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische bankkaart, neem onmiddellijk contact op met CardStop (0032 78 170 170).

De munteenheid in Trinidad en Tobago is de Trinidadiaanse dollar (TTD).

 
Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.

 
Communicatiefaciliteiten

De telefoonverbindingen zijn matig van kwaliteit, geregeld worden mobiele gesprekken onderbroken. De Belgische gsm’s met dual-band en triple-band functioneren doorgaans goed in Trinidad en Tobago. De belangrijkste operatoren van mobiele telefonie zijn bMobile (van TSTT) en Digicel.

Internet is doorgaans van goede kwaliteit en goed beschikbaar. Mobiel internet werkt vooral in de hoofdstad goed.

De plaatselijke voltage is 115 volt met 60 AC cyclus. Stopcontacten en stekkers zijn van het type NEMA 1 en NEMA 5. Hou daarmee rekening bij het gebruik van uw elektrische apparaten.

 
Huisdieren

Honden en katten uit de meeste landen zijn toegestaan, mits de eigenaar een door de dierenarts ingevuld en geldig EU-dierenpaspoort kan voorleggen. Ook dient een importvergunning aangevraagd te worden via www.agriculture.gov.tt, tel +186 86 25 59 97; +186 86 25 14 73. De aankomst van het dier moet minimaal 24 uur op voorhand gemeld worden aan de overheidsdierenarts. Het dier dient na aankomst 1 dag in quarantaine door te brengen.


Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de terzake bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Bipatride Belgo-Trinidad en Tobago dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen aan hen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies terzake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire  noodgevallen.

De bevoegde Belgische ambassade voor Trinidad en Tobago is de ambassade van België in Kingston (Jamaica).

In Trinidad en Tobago zelf is er enkel een Belgisch ereconsulaat gevestigd, namelijk in Port of Spain. Communicatie verloopt bij voorkeur per e-mail (pjwilliams@ljw.co.tt) of per telefoon (+186 86 74 15 00 EN/OF +186 86 74 16 77). Het adres van het ereconsulaat is: Lower Sixth Avenue, Barataria, Trinidad, PO Box 339, Port of Spain.

In laatste instantie kunnen Belgische onderdanen consulaire bijstand vragen bij een vertegenwoordiging van een andere lidstaat van de Europese Unie.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via Travellers Online