Reizen naar Tsjechië: Reisadvies

Reist u naar Tsjechië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Tsjechië

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Tsjechië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


1. Het land binnenkomen

Er bestaan geen beperkingen meer om het Tsjechisch grondgebied binnen te reizen.


2. Hygiënische maatregelen en beperkingen die van toepassing zijn in het land

Er bestaan tegenwoordig geen specifieke hygiënemaatregelen opgelegd door de Tsjechische regering in het kader van de bestrijding van COVID-19 meer. Het blijft aanbevolen om een masker in het openbaar vervoer te dragen in geval van symptomen van luchtweginfectie. Een quarantaine zal enkel worden toegepast in bijzonderlijk gevallen die het volgens de autoriteiten vereisen.


3. Online bronnen

Voor gedetailleerde informatie over de voorwaarden voor toegang tot Tsjechisch grondgebied, zie de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (in het Engels / Tsjechisch).

Voor gedetailleerde informatie over beperkingen en sanitaire maatregelen die van toepassing zijn op Tsjechisch grondgebied, zie de website van het Ministerie van Volksgezondheid (in het Engels / Tsjechisch).