Reizen naar Tunesië: Reisadvies

Reist u naar Tunesië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Tunesië

Informatie over gezondheid en hygiëne in Tunesië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Alle reizigers moeten zich bewust zijn van de risico's voor hun gezondheid tijdens het reizen. Het is belangrijk om uw bestemming te controleren voordat u vertrekt, zodat u zich bewust bent van de risico's en u zich daarop kunt voorbereiden.

 

COVID-19

Er zijn momenteel bijna geen COVID-gerelateerde reisbeperkingen meer, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en voorbereid te reizen.

Bij het plannen van een reis is het daarom essentieel om op de hoogte te zijn van de geldende maatregelen in zowel het land van bestemming als eventuele doorreislanden.

Mocht u ziek worden tijdens de reis, is het algemene advies om binnenkamers te blijven zolang u zich ziek voelt. Indien het een bevestigd COVID-19 geval betreft, hetzij via een zelftest of een klinische diagnose door de huisarts, is het aangeraden om binnenkamers te blijven en uzelf te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen.

Bij ziekte is het van sociaal belang om de verspreiding van het virus te beperken. Als u zich toch buiten moet begeven, wordt sterk aangeraden om minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen. Draag een masker als u toch andere mensen ontmoet, in het bijzonder mensen met een kwetsbare gezondheid en vermijd drukke plaatsen.

 

Kosten/infrastructuur medische verzorging

De medische infrastructuur en zorgen staan niet op hetzelfde niveau als in België. De medische zorgen in privé-instellingen (klinieken) staan op een beduidend hoger niveau dan in hospitalen die tot de overheid behoren. Het is belangrijk te noteren dat de door de verzekering Eurocross terugbetaalde medische kosten zich over het algemeen beperken tot de prijzen die worden toegepast in de Tunesische openbare diensten. Gezien de geringe kwaliteit van de verleende zorgen is het aangeraden een gespecialiseerde bijkomende reisverzekering te nemen. Zorg ervoor het bewijs van uw aansluiting bij een verzekering altijd gemakkelijk bereikbaar bij te hebben.

Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen. Wanneer u medicijnen op voorschrift meeneemt, moet u het voorschrift kunnen voorleggen aan de douane. Meer info op de website van de douane (in het Frans).

Het noodnummer van de hulpdiensten in Tunesië is 190.

 
Veiligheid water en voedsel

Vermijd kraantjeswater en ijsblokjes. Flessenwater en frisdranken zijn veilig. Let wel op voor opnieuw gebruikte kroonkurken.

Reizigersdiarree helemaal voorkomen is een onmogelijke opdracht, en het is duidelijk dat preventieve maatregelen zelden op elk moment stipt kunnen opgevolgd worden. Het advies is om vóór het koken, het eten en na het gebruik van het toilet, de handen te wassen met water en zeep of met ontsmettende alcoholhoudende gels in speciale dispensers. Dehydratatie behandelen of voorkomen is belangrijk bij de behandeling van diarree. Om dehydratatie te voorkomen kan gebruik gemaakt worden van speciale zoutoplossingen, bij de apotheek verkrijgbaar.

 
Inentingen en vaccins

Zie deze pagina

Hondsdolheid komt voor in Tunesië. Wanneer een mogelijks besmet dier u heeft gebeten of gekrabd, moet u maatregelen nemen. Was de wonde grondig met zeep en ga zo snel als mogelijk naar een vaccinatiecentrum. Meer info op deze website (in het Frans).