Reizen naar Tunesië: Reisadvies

Reist u naar Tunesië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Tunesië

Informatie over klimaat en rampen in Tunesië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

Tunesië kent aan de kust warme en vochtige zomers, in het binnenland zijn deze droger. 's Winters is het fris en regenachtig, voornamelijk in de kuststreek. Tijdens de winter kan het sneeuwen op de hoger gelegen gebieden. De winters kunnen ook tamelijk koud zijn. Elk jaar in de maanden september en oktober, heeft Tunesië te maken met hevige stortregens, die vaak plaatselijke overstromingen geven. Raadpleeg de website van het Tunesische Meteorologisch Instituut (Institut tunisien de météorologie).

 
Frequente natuurrampen

Zo nu en dan komen er zeer lichte aardbevingen voor. Indien er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoet, dan wordt er van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen geruststellen. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de dichtstbijzijnde ambassade van België of van een andere EU-lidstaat.

Noodnummer van de civiele bescherming: 198.