Reizen naar Tunesië: Reisadvies

Reist u naar Tunesië? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Tunesië

Informatie over de lokale wetgeving in Tunesië.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.

 
Drugs

De Tunesische autoriteiten bestrijden het bezit en het gebruik van verdovende middelen zeer streng, zelfs in kleine hoeveelheden en zelfs als ze als softdrugs worden beschouwd. Gevangenisstraffen zijn ten minste één jaar of zelfs veel zwaarder.

 
Seksualiteit

Homoseksualiteit en overspel zijn strafbaar in Tunesië. Samenwonen (zonder gehuwd te zijn) is niet maatschappelijk aanvaard in Tunesië.

 
Fotografie

Het wordt ten sterkste aangeraden om de borden te respecteren die fotograferen of filmen verbieden (in de omgeving van militaire sites, openbare instellingen, paleis van Carthago, zetel van de Présidence enz.).

 
Zeden en gewoonten

Men dient de gewoonten en gebruiken die met de islam te maken hebben, te respecteren en er altijd een correcte houding en kleding erop na te houden. Monokini is verboden op stranden, die in Tunesië allemaal publiek zijn. Alcoholverbruik is toegestaan. Misbruik wordt bestraft, zodra de openbare orde verstoord wordt of wanneer men rijdt in staat van dronkenschap.

 
Misbruik liefdesrelaties

Sommige jonge Tunesiërs, vaak van eenvoudige afkomst, tonen zich meester in de verleiding van Europese (vaak oudere) vrouwen in clubs en toeristische hotels. Onder het mom van grote liefdesverklaringen, proberen ze soms een financieel voordeel te bekomen. In andere gevallen trachten ze de vrouwen tot een huwelijk te overtuigen om op die manier een verblijfskaart voor België te bekomen. Een aantal misbruiken met geweld werden vastgesteld.

Het is belangrijk te weten dat het volgens de Tunesische traditie het absoluut niet de gewoonte is te huwen met een vrouw die ouder is dan de man. Het is daarom aangeraden voorzichtig en rationeel te blijven wanneer u een liefdesrelatie aanknoopt in dergelijke omstandigheden.

 
Aankoop van een onroerend goed

Als u een onroerend goed wenst te kopen in Tunesië, dan wordt het u ten zeerste aangeraden om advies te vragen aan een advocaat die gespecialiseerd is in immobiliën. De verwerving van een onroerend goed in Tunesië door een buitenlander is onderworpen aan het voorafgaandelijk akkoord van de Gouverneur van de regio. Vermijd vooral om een onroerend goed te kopen door bemiddeling van "een vriend".

 
Antieke voorwerpen, archeologische resten

De export van antieke voorwerpen zonder een voorafgaandelijke toelating is strikt verboden door de wet. Deze toelating wordt slechts in zeer uitzonderlijke omstandigheden gegeven. De overtreding van dit verbod wordt streng bestraft.