Reizen naar Turkije: Reisadvies

Reist u naar Turkije? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Turkije

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Turkije.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

In het kader van de gebeurtenissen in Israël en de Palestijnse gebieden is verhoogde waakzaamheid aangeraden. Het is aangewezen mogelijke massasamenscholingen in dit verband te vermijden.

Aardbevingen

Op 6 februari 2023 vonden twee zware aardbevingen plaats in het zuidoosten van Turkije. De provincies Adana, Adiyaman, Diyarbakir, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye en Şanliurfa werden in het bijzonder getroffen. Voor meer informatie, raadpleeg het onderdeel Klimaat en rampen.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Inreisvoorwaarden voor Turkije

Alle COVID-19-beperkingen in Turkije zijn opgeheven en passagiers die in Turkije aankomen, hoeven niet langer een bewijs te leveren van vaccinatie of negatieve PCR-testresultaten. De COVID-19 maatregelen kunnen echter op korte termijn veranderen. Volg steeds het nieuws en contacteer uw luchtvaartmaatschappij of de Turkse autoriteiten (Turks Ministerie van Volksgezondheid, tel. nr. 112) voor de laatste informatie, voordat u op reis gaat.
 

Maatregelen in Turkije

Ongeacht de vaccinatiestatus moeten mensen met symptomen een isolatieperiode van 7 dagen respecteren vanaf het begin van de symptomen. Mensen zonder symptomen moeten een isolatieperiode van 7 dagen respecteren vanaf het ogenblik dat de eerste PCR-test werd afgenomen. Wanneer men aan het einde van de 7de dag geen symptomen of slechts milde symptomen heeft en men gedurende 24 uur voordien geen koortswerend middel heeft gebruikt, stopt de isolatie. Na het einde van de isolatieperiode moet men nog 10 dagen een mondmasker dragen en de nodige afstand bewaren.


Meer informatie

Nuttige links om de Belgische situatie op te volgen:

De Belgische ambassade in Turkijede Belgische corona-infowebsite en de FOD Buitenlandse Zaken

Nuttige links om de Turkse situatie op te volgen:

Ministerie van Volksgezondheid Turkije (Taal: Turks)

Belgen die zich in Turkije bevinden worden verzocht hun verblijf te registreren en te blijven actualiseren op het Travellers Online-platform

In geval van nood, kunnen Belgen die zich in Turkije bevinden de ambassade in Ankara of het consulaat-generaal in Istanboel contacteren of zich voor bijstand tot de lokale overheden richten.