Reizen naar Turkije: Reisadvies

Reist u naar Turkije? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Turkije

Praktische info over reizen in Turkije.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documenten, valuta, communicatie

Belgische toeristen hebben geen visa nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Andere reizigers kunnen hun visumaanvraag online indienen via de officiële website. Let erop dat u uw aanvraag enkel en alleen indient via deze website, aangezien er frauduleuze websites bestaan die hogere kosten aanrekenen en niet het vereiste visum afleveren! Zodra de aanvraag wordt goedgekeurd, moet een online betaling uitgevoerd worden. Het e-visum kan dan onmiddellijk gedownload worden. Het hele proces neemt maximaal 10 minuten in beslag.

 
Rijbewijs

Het Europese (Belgische) rijbewijs is geldig in Turkije.

 
Betaalmiddelen

De officiële munt in Turkije is de Turkse lira (TL). Geldautomaten zijn heel wijd beschikbaar. Kredietkaarten worden in het algemeen aanvaard. In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170).

 
Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.

 
Gsm en communicatiefaciliteiten

Geen speciale beperkingen, de gsm-toestellen werken indien de roaming voor Turkije door de Belgische mobiele operator wordt voorzien.

 
Links

Andere nuttige tips of informatie over consulaire bijstand, reizen met huisdieren of met de eigen wagen, verzekeringen, gezondheidsraad, douaneformaliteiten, reisbureaus e.d. kan u terugvinden in Reis Wijs