Reizen naar Turkmenistan: Reisadvies

Reist u naar Turkmenistan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Turkmenistan

Informatie over klimaat en rampen in Turkmenistan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Meteorologische problemen

Turkmenistan heeft een woestijnklimaat met grote temperatuurverschillen tussen de seizoenen. Een warmterecord van 47° werd in 2015 opgenomen Daarom is het belangrijk regelmatig bij warm weer te hydrateren. In het noorden van het land zijn de winters zeer streng. Tussen december en februari daalt het kwik vaak tot onder het vriespunt.

 
Natuurrampen

Turkmenistan is gelegen in een gebied waar zich aardbevingen kunnen voordoen.

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een natuurramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of vrienden in België van hun toestand inlichten, alsook, in de mate van het mogelijke, contact opnemen met de ambassade van België in Bakoe (Azerbeidzjan). De contactgegevens van deze ambassade zijn terug te vinden in de rubriek ‘Praktische info’. Belgische onderdanen kunnen zich ook wenden tot de ambassades van de EU-lidstaten in Ashgabat voor consulaire bijstand.