Reizen naar Turkmenistan: Reisadvies

Reist u naar Turkmenistan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Turkmenistan

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Turkmenistan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Toegang tot het grondgebied: toegang tot Turkmenistan (via lucht, land of zee) is heel zwaar ingeperkt. De Turkmeense overheid levert momenteel geen visa af, behalve voor zeer specifieke uitzonderingen. Alle reguliere vluchten zijn tot nader order opgeschort. Het risico voor Belgische staatsburgers om voor een onbepaalde duur geblokkeerd te raken in Turkmenistan is zeer hoog. Dit risico kan allerhande gevolgen hebben (financiële, medische, inzake visumvaliditeit en registratieplicht…) waarmee de reiziger op voorhand rekening moet houden. Transit via Turkmenistan (om een ander land te bereiken) is momenteel niet toegestaan.

Binnenlandse maatregelen: Turkmenistan heeft zeer dwingende maatregelen genomen om het interpersoonlijke contact te beperken, waaronder ook maatregelen die de dagelijkse mobiliteit van burgers ingrijpend begrenzen. Het is dus essentieel om zich blijvend te informeren over de geldende maatregelen en om de instructies strikt na te leven. Opgepast: de officiële websites (in het Turkmeens) bevatten niet altijd de meest recente geldende regels. Landen die ter plaatse een vertegenwoordiging hebben, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, verspreiden regelmatig geüpdatete informatie over de geldende regels.