Reizen naar Turkmenistan: Reisadvies

Reist u naar Turkmenistan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Turkmenistan

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Turkmenistan.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus

Toegang tot het Turkmeense grondgebied

Om de verspreiding van de epidemie van Covid 19 te voorkomen had Turkmenistan de toegang tot zijn grondgebied (via lucht, land of zee) ingeperkt. Nu worden de regelmatige internationale luchtverbindingen naar Asjchabad geleidelijk hersteld.  

Het is sterk aanbevolen contact op te nemen met de ambassade van Turkmenistan in Brussel om kennis te nemen van de toegangs- en verblijfsvoorwaarden op het Turkmeense grondgebied : visa, sanitaire voorschriften  (Covid 19) en andere administratieve verplichtingen.  Individueel toerisme (zonder de tussenkomst van een reisagentschap) is blijkbaar niet mogelijk.

Her kan nuttig zijn de adviezen aan de reizigers van de landen te raadplegen die over een ambassade in Asjchabad beschikken (voor de Europese Unie : Duitsland, Frankrijk, Italië, Roemenië). De situatie kan immers snel veranderen.