Reizen naar Vanuatu: Reisadvies

Reist u naar Vanuatu? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Vanuatu

Informatie over de algemene veiligheid in Vanuatu
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

In Vanuatu wordt aan toeristen aangeraden om gedurende hun hele verblijf waakzaam te zijn wat betreft criminaliteit. Reizigers naar Vanuatu worden aangemaand gezond verstand, voorzichtigheid en waakzaamheid aan de dag te leggen en de inlichtingen en raadgevingen van de overheid van het gastland op te volgen. Vanuatu is een archipel met 83 eilanden in de vorm van een Y, op 2.000 km ten noordoosten van Sydney. Er zijn spanningen tussen autochtonen. Vermijd samenscholingen en betogingen.

Er is een toename in het aantal meldingen van waarnemingen en aanvallen van haaien in Port Vila. Wees voorzichtig bij het ondernemen van activiteiten op het water. Volg de adviezen en instructies van de lokale autoriteiten.

Criminaliteit

Vanuatu is relatief veilig. Er wordt echter een stijging van criminaliteit vastgesteld (agressies, verkrachtingen, inbraken). De criminaliteit neemt doorgaans toe in de aanloop naar feestdagen zoals Onafhankelijkheidsdag (30 juli) en Kerstmis. Het risico is ook groter 's nachts of op geïsoleerde locaties. Loop niet alleen in het donker.

Enkele noodnummers:

  • VILA: Politie: (678) 22 222
  • Ambulance (678)112
  • privé: Pro-Médical (678) 255 66
  • SANTO: Politie (678) 36 333   
  • Ambulance (678) 37112