Reizen naar Vanuatu: Reisadvies

Reist u naar Vanuatu? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Vanuatu

Praktische info over reizen in Vanuatu
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Documentatie, Valuta, Communicatie

Alle noodzakelijke reisdocumenten worden vermeld onder de gelijknamige rubriek op deze website. Belgische onderdanen komen in aanmerking voor een visum bij aankomst in Vanuatu (visa on arrival).

Rijbewijs

Een geldig Belgisch rijbewijs volstaat.

Betaalmiddelen

De plaatselijke munteenheid is de Vatu, maar de Australische dollar wordt bijna overal aanvaard, zoals trouwens ook traveller's cheques en kredietkaarten. Het netwerk van ATM's waar u geld kunt afhalen met uw krediet- of bankkaart is nog niet zo wijd verspreid. (raadpleeg uw Belgische bank voor uw vertrek). Gelieve voor de wisselkoersen uw bank of wisselagent te raadplegen. In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (+32 78 170 170).

Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk als u zo ver van uw land bent.

Gsm en communicatiefaciliteiten

Het gsm-netwerk is nog vrij beperkt in Vanuatu. Voor roaming, raadpleeg uw Belgische gsm-provider.

Gelieve echter te noteren dat er plaatselijk sim-kaarten kunnen worden aangekocht aan een billijke prijs.

Consulaire bijstand

In geval van onvoorziene ernstige moeilijkheden in het buitenland, kunnen de Belgen hulp vragen aan de ambassades en consulaten van België, in dit geval de ambassade van België in Canberra (Australië)

Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die tevergeefs de hulp ingeroepen hebben van de ter zake bevoegde plaatselijke overheid (lokale politie) of dienstverlenende maatschappijen (bank, verzekeringsagent), en zich enkel nog tot een Belgische diplomatieke of consulaire post kunnen wenden. Aan deze bijstand wordt een einde gesteld zodra de reizigers op eigen krachten verder kunnen.

Bipatriden Belgo-Vanuatu dienen er zich bewust van te zijn dat de Belgische autoriteiten niet in staat zijn om consulaire bijstand te verlenen aan hen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden. 

Humanitaire hulp, conform de internationale conventies ter zake, zal in de mate van het mogelijke geboden worden in humanitaire noodgevallen.