Reizen naar Vanuatu: Reisadvies

Reist u naar Vanuatu? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Vanuatu

Informatie over vervoer in Vanuatu
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen

Afwezigheid van signalisatie en de staat van het wegdek (onverhard) maken het rijden vermoeiend en op een aantal plaatsen zelfs gevaarlijk. Voetgangers lopen soms midden op de weg. Men rijdt rechts. Buiten Port Vila en Luganville (Santo) zijn er geen benzinestations. Er zijn heel wat taxi's en minibusjes, maar meestal zijn deze niet goed onderhouden.

Veiligheid / info scheepvaart

Vanuatu is een eilandengroep. Transport gebeurt meestal per boot of per vliegtuig.

De wet schrijft voor dat de boten een certificaat van vaarbaarheid op zee moeten hebben, maar dit ontbreekt regelmatig.

Veiligheid / info luchtvaart

Air Vanuatu bedient verschillende landen van Oceanië, maar is niet geheel betrouwbaar. Als u gebruik maakt van een plaatselijke luchtvaartmaatschappij is het raadzaam na te trekken of de vliegtuigen wel degelijk vliegvaardig zijn. Zie ook de website van de Europese Commissie.

Vier luchthavens (Port-Vila, Luganville, Tanna en Norsup) beschikken over verharde landingsbanen. Vliegtuigreizen naar de andere eilanden hangen af van de weersomstandigheden, want voor het ogenblik beschikken deze luchthavens slechts over graspistes die niet kunnen gebruikt worden bij hevige regenval.

Al bij al blijft het land toch wat geïsoleerd. De luchtverbindingen met Australië (dagelijks), Nieuw-Zeeland (3 maal per week) en Nieuw-Caledonië (4 maal per week) zijn goed.