Reizen naar Venezuela: Reisadvies

Reist u naar Venezuela? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Venezuela

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Venezuela.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid

Venezuela is een van de landen met de hoogste criminaliteitscijfers ter wereld. Als uw reis niet kan worden uitgesteld, bereid deze met de grootste zorg voor en houd uw familie eens ter plaatse dagelijks op de hoogte van het verloop van uw reis.

Het is aangeraden zich op de hoogte te houden van de evolutie van de toestand en elke, zelfs vreedzame, manifestatie te vermijden. Hou rekening met manifestaties indien u zich naar de luchthaven moet begeven om een vlucht te nemen.

Alle reizen naar het grensgebied tussen Colombia en Venezuela worden afgeraden. Illegale gewapende groeperingen, drugsbendes en smokkelaars zijn er actief en er is een risico op ontvoering.

Reis niet naar het grensgebied met Colombia en Brazilië. De maritieme en luchtgrenzen tussen Venezuela en Aruba, Curaçao en Bonaire zijn voor onbepaalde duur gesloten.

Informatie

Het risico op ziektes zoals malaria, dengue, difterie, hepatitis A, tuberculose en hiv/aids neemt toe.

Het gebruik van internationale kredietkaarten voor geldopname is onzeker.

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus


Inreisbeperkingen 

Alle personen die naar Venezuela reizen, moeten op de luchthaven één van de volgende documenten voorleggen:

  • Bewijs van volledige vaccinatie. Dit mag digitaal (met QR-code), maar neem ook bewijs van het volledige vaccinatieschema op papier mee. Er moeten minstens 14 dagen voorbij zijn sinds de laatste vaccinatie. Als er meer dan 270 dagen voorbij zijn na de laatste vaccinatie, is een boostervaccinatie nodig.
  • Een negatieve PCR-test-uitslag met QR-code. De test mag niet langer dan 72 uur voor binnenkomst in het land zijn afgenomen.


COVID-19-maatregelen ter plaatse

Bij symptomen kan u de Epidemiologische Surveillance bellen op het volgende nummer: 0800 844 4526 (alleen bereikbaar vanuit Venezuela).