Reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten: Reisadvies

Reist u naar de Verenigde Arabische Emiraten? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in de Verenigde Arabische Emiraten

Informatie over de algemene veiligheid in de Verenigde Arabische Emiraten
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Algemene veiligheid

De algemene veiligheidstoestand is goed. De VAE bevinden zich echter in een onstabiele regio, op een kruispunt van verschillende regionale spanningen. De spanningen in het Midden-Oosten kunnen snel toenemen, wat kan leiden tot instabiliteit en verslechtering van de veiligheidssituatie. Dit kan ook een impact hebben op de publieke opinie. Daarom is het aanbevolen voor reizigers om weg te blijven van samenscholingen en mogelijke demonstraties. Discretie is steeds aangewezen.

Volg steeds de aanwijzingen van de overheid indien er zich een incident voordoet.

 

Criminaliteit

Samen met de enorme expansie van dit land neemt ook de gewone straatcriminaliteit toe, maar blijft tot nu toe zeer beperkt. Gebruikelijke voorzichtigheid tegen diefstal van portefeuille, paspoort en kredietkaart is uiteraard geboden.
 

Verkeer

Het grootste risico vormt het dagelijks verkeer dat weliswaar normaal overkomt maar gekenmerkt wordt door erratisch rijgedrag van veel weggebruikers en voetgangers alsook grote discrepanties in snelheid op wegen en snelwegen.