Reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten: Reisadvies

Reist u naar de Verenigde Arabische Emiraten? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in de Verenigde Arabische Emiraten

Informatie over gezondheid en hygiëne in de Verenigde Arabische Emiraten
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Gezondheid en hygiëne

Pas de gebruikelijke maatregelen toe met betrekking tot COVID-19 en volg steeds de laatste instructies en maatregelen op van de lokale overheden. Deze worden afgedwongen, inclusief met zware boetes.

Kosten/infrastructuur medische verzorging

Als gevolg van een nieuwe wetgeving, zijn zowel toeristen als verblijfshouders verplicht een medische verzekering te hebben. U hebt er alle belang bij na te gaan wat uw verzekering voorziet en wat wordt uitgesloten. Het aanbod van medische verzorging, zeker in de steden, is breed en goed uitgebouwd, maar de kosten kunnen bijzonder hoog oplopen. Vergeet niet een degelijke reisapotheek mee te nemen, maar u kijkt best eerst na of gebruikte producten toegelaten zijn in de VAE. Hiervoor kan u op de website van het Ministerie van Gezondheid en Preventie meer informatie verkrijgen of de Ambassade van de VAE in Brussel contacteren.

Verslavende geneesmiddelen en drugs: NULTOLERANTIE

De Emirati-autoriteiten hanteren de nultolerantie betreffende mogelijk verslavende geneesmiddelen en het bezit ervan. Zelfs een minieme hoeveelheid van deze geneesmiddelen volstaan om aan gerechtelijke vervolging onderworpen te worden én tot zware gevangenisstraffen te worden veroordeeld. De grootste voorzichtigheid dient bijgevolg geboden te worden bij de samenstelling van de reisapotheek. Bij de minste twijfel wordt aangeraden de Ambassade van de VAE te Brussel te raadplegen.

Mits doktersvoorschrift (wij raden u aan om steeds een papieren versie hiervan op zak te hebben) kan voor bepaalde verboden geneesmiddelen een toestemming voor import voor persoonlijk gebruik worden aangevraagd. U vindt de lijst met gecontroleerde medicijnen op deze website.
Meer informatie vindt u op
de website van het Ministerie van Gezondheid en Preventie.

Veiligheid water en voedsel

Leidingwater is doorgaans drinkbaar maar het verdient de aanbeveling het  eerst te filteren. Alle leidingwater is ontzilt zeewater en bevat iets hogere concentraties chemicaliën, zoals chloor. Flessenwater is overal beschikbaar en goedkoop.

Inentingen en vaccins

Zie deze pagina