Reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten: Reisadvies

Reist u naar de Verenigde Arabische Emiraten? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in de Verenigde Arabische Emiraten

Informatie over vervoer in de Verenigde Arabische Emiraten
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Info wegen

De wegen zijn in goede tot uitstekende staat, evenals signalisatie en verkeerslichten. De verkeersregels (in het bijzonder de snelheidsbeperkingen) alsook het rijgedrag verschillen van Emiraat tot Emiraat. Verkeersovertredingen worden systematisch – veelal automatisch – gecontroleerd en bestraft. In het algemeen passen Europeanen zich relatief snel aan het verkeer in de VAE aan. Hoofdproblemen zijn vooral de complexiteit van het wegennetwerk in de grote steden, de grote snelheidsverschillen tussen wagens (120-160 km/uur) en vrachtwagens (80 km/uur) en veelal ’s avonds en ‘s nachts roekeloos rijgedrag. Voetgangers hebben in de VAE geen voorrang.

Als u betrokken bent in een ongeval en wanneer er enkel stoffelijke schade is, dient u uw auto te verplaatsen teneinde het verkeer niet te hinderen en de politiediensten te contacteren (in Abu Dhabi SAAED). Het is belangrijk bij elk ongeval een vaststelling te laten verrichten. Het rapport is vereist voor de verzekering en om een wagen te laten herstellen en het vermijdt dat u vluchtmisdrijf wordt aangewreven.

Veiligheid

Er is een nultolerantie voor het rijden onder invloed van alcohol of drugs. Als na een ongeval het gebruik van alcohol of drugs wordt vastgesteld, zelfs wanneer dit ongeval niet door u werd veroorzaakt, riskeert u onmiddellijke hechtenis. U zal het land niet kunnen verlaten tot de zaak is voorgekomen en uitgesproken.

Woestijntochten moeten met meerdere terreinwagens ondernomen worden, best onder begeleiding van een ervaren gids. Een minimumuitrusting is absoluut noodzakelijk: een grote voorraad water, een schop, een trekkabel, GPS, en goede kaarten. Dune bashing zonder aangepast voertuig en gecertifieerde chauffeur is verboden.

Veiligheid /info luchtvaart

Momenteel worden de lokale luchtvaartmaatschappijen als veilig beschouwd.

Voor de meest recente informatie, raadpleeg deze site: The EU Air Safety List (europa.eu).

Veiligheid /info scheepvaart

De watergrenzen van de eilanden van Abu Musa en Tunbs in de zuidelijke golf zijn betwist gebied door Iran en VAE. Ter hoogte van de kusten van de Emiraten van Um Al Quwein en Ras Al Khaimah, of Khassab, moeten zeilers zo dicht mogelijk bij de Emirati kust blijven.

Veiligheid /info trein, bus en metroverkeer

Er bestaan geen treinverbindingen tussen de steden voor passagiers; het busverkeer tussen Dubai en Abu Dhabi is efficiënt en veilig.

Het gebruik van de metro in Dubai is veilig.