Reizen naar de Verenigde Staten: Reisadvies

Reist u naar de Verenigde Staten? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in de Verenigde Staten

Laatste updates en informatie over COVID-19 in de Verenigde Staten.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Het orkaanseizoen

De zuid- en oostkust van de VS zijn gevoelig voor orkanen. Het orkaanseizoen loopt van juni tot november. U kan de meest recente informatie over alle orkanen vinden via de website van het National Hurricane Center. We raden u aan contact te houden met uw luchtvaartmaatschappij en indien van toepassing met uw reisbureau. Vluchten kunnen geannuleerd of verschoven worden door de weersomstandigheden. Wij raden u aan uw reis te registreren via Travellers Online.

Coronavirus COVID-19

  • Niet-essentiële reizen vanuit België naar landen buiten de Europese Unie zijn sterk afgeraden voor niet-gevaccineerde reizigers.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus.be 


Voor niet-gevaccineerde reizigers geldt sinds 8 november 2021 een wereldwijd inreisverbod naar de Verenigde Staten. Sinds 12 juni 2022 moeten reizigers echter geen COVID-19-test meer laten afnemen voor vertrek. Gelieve de precieze voorwaarden na te gaan op de website van de Centers for Disease Control

Volledig gevaccineerd betekent dat men sinds minstens twee weken is gevaccineerd met: één dosis van het Jansen-vaccin of twee dosissen van een van de volgende vaccins: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Covishield, BIBP, Sinopharm, Sinovac. Een combinatie van een respectievelijke dosis van twee afzonderlijke vaccins uit de lijst hierboven wordt eveneens aanvaard.

Er zijn een aantal uitzonderingen voorzien, onder meer voor minderjarigen en voor mensen met medische tegenindicaties. De volledige lijst van uitzonderingen

Reizigers zijn verplicht om de CDC-aanbevelingen betreffende gezondheidsmaatregelen na internationale reizen na te leven. 

De maatregelen die door de Amerikaanse autoriteiten worden genomen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, worden vaak op zeer korte termijn genomen en gaan soms zelfs onmiddellijk in. Het is daarom aangeraden om regelmatig de websites te raadplegen van de lokale Gezondheidsdiensten in de staat waarin u zich bevindt. U kunt een overzicht van de Gezondheidsdiensten per staat aantreffen via deze link.